Lilian Huijben

Hallo, ik ben Lilian Huijben, 40 jaar oud. Ik heb een vriend en twee kinderen. (Dus het laat zich raden wie er het meest gefotografeerd worden!)

Rond mijn 12e raakte ik geïnteresseerd in fotograferen en nam mijn moeder me mee naar de plaatselijke fotowinkel waar ik mijn eerste fototoestel mocht uitzoeken. Geen spiegelreflex, maar toen wel nog met rolletjes. Vakantiekiekjes en van alles uit mijn directe omgeving (vooral familie en natuur) werden vastgelegd zonder verder veel te kijken naar de technische details. Daarvóór had ik al vaker wat mogen fotograferen met mijn moeders oude analoge Minolta spiegelreflex. Het fotograferen was niet echt een continue bezigheid in die tijd, totdat ik ongeveer 10 jaar geleden op reis ging naar India. Toen vond ik het toch hoognodig om een goede camera te hebben en dat werd een tweedehands Nikon D90, die lang mijn vriend is gebleven. Ervoor heb ik wel een aantal jaartjes een ‘uitstapje’ naar filmen gemaakt om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat fotografie echt mijn voorkeur heeft. (Ook omdat het minder tijdrovend is.)
Dit jaar ben ik overgestapt naar de Nikon D7000 van mijn vriend. Voor mij een prima toestel, aangezien ik geen budget heb voor het nieuwste van het nieuwste en teveel technische details teveel tijd kosten. En je maakt er prima foto’s mee 😉

Mijn voorkeur gaat uit naar natuur- en reisfotografie, mensen of sociale situaties. Omdat ik niet zo planmatig ben ingesteld, hou ik niet van fotograferen in een studio: wat zich op dat moment voordoet en mijn aandacht trekt, wil ik vastleggen. Omdat ik het mooi vind of wil delen met anderen, en ook vaak het gevoel van niet willen (laten) vergeten. Ik hou ervan iets vast te leggen zoals het is of in ieder geval zoals ik het zie en veel nabewerkingen op de pc zijn dat ook niet mijn ding. Ik hoop dat ik met mijn foto’s ook anderen kan verwonderen of laten meegenieten en meebeleven wat ik op het moment van vastleggen heb gevoeld.

Website:
Facebook:
Instagram:

WordPress Image Gallery Plugin