Irma Lit

Mijn belangstelling voor fotografie dateert sinds mijn jeugd. Ik kreeg van mijn ouders mijn eerste camera toen ik negen jaar was. Een Kodak Brownie. Enkele jaren later had ik een vergroter en begon ik met het ontwikkelen en afdrukken van z/w foto´s. Mijn grootvader was beroepsfotograaf en woonde in Greenwich, Connecticut USA. Hij stuurde mij altijd de mooiste natuurfoto´s, waar ik eindeloos naar kon kijken.
Het meeste plezier beleef ik aan het maken van foto´s van dat wat ik buiten om me heen zie. Ik geniet enorm van het landschap en alles wat groeit en bloeit. Verder boeit avond- en nachtfotografie mij en fascineren de kleuren en lichtjes mij zeer.

Sinds 2010 ben ik mij meer aan het bekwamen in de fotografie: eerst bij Parnassos het cultuurinstituut van de Universiteit van Utrecht en daarna de foto-opleiding bij Fotoschool Statief. Sinds 2012 maak ik deel uit van de werkgroep Landschapsfotografie van Statief. Dit houdt mij niet tegen om soms nog een verdiepingslag te maken bij mijn favoriete natuur- en landschapsfotografen Martin Kers en Bart Heirweg.
Ik leer vooral ook van het kijken naar foto´s van anderen. Er valt nog veel te ontdekken.

Na mijn remigratie naar Zuid-Limburg, ik ben er geboren en heb ruim 45 jaar in de provincie Utrecht gewoond, zijn mijn man Jan de Boer en ik aangesloten bij fotoclub Sittard. Een leuk gezelschap dat ons scherp houdt op fotografiegebied.

Website:
Facebook:
Instagram:

WordPress Image Gallery Plugin